Beginnende beleggers

Alles over aandelen van Dividend Aristocrats

In de wereld van dividend beleggen heb je intussen ook allerlei varianten en vormen van investeren en beleggen in dividendaandelen. Je kunt beleggen in Amerikaanse dividendaandelen, maar ook in aandelen van groeidividend en profiteren van vaste uitkeringen van dividend. Met die uitkering van dividend genereer je een vast inkomen per jaar of zelfs per maand. Het is bij dividendbeleggen fijn om zekerheid te krijgen, want je weet niet wat er met een bedrijf en haar dividenduitkering kan gebeuren. Zekerheid heb je helaas nooit volledig, maar door in Dividend Aristocrats te beleggen toch wel iets meer. Dividend Aristocrats zijn een solide , mooie en sterke belegging. Los van dat deze bedrijven respect geniete, mag je er ook nog eens op rekenen dat ze loyaal hun dividend blijven laten groeien.

Alles over Dividend Aristocrats

De Dividend Aristocrats zijn de bedrijven die al meer dan 25 jaar hun dividenduitkering verhoogd hebben. Die dividendverhoging is een voorwaarde om in de lijst opgenomen te worden van Dividend Aristocrats in de Verenigde Staten van Amerika. Hier in Nederland zijn ook Dividend Aristocrats, al telt hier een verhoging in dividend van 15 jaar. Door dividend te verhogen krijgen aandeelhouders steeds meer vertrouwen en het bedrijf zelf verbindt aandeelhouders aan zich. In Amerika is het normaal en wordt het gezien als vervangend pensioen, want echte pensioenen geeft de overheid niet. Dividend Aristocrats bieden een gezonde basis om vermogen in veilig te stellen. Door maandelijks aandelen te kopen neemt je portfolio toe en ontvang je ook steeds meer dividend.

Voor- en nadelen van Dividend Aristocrats

Duidelijk mag het zeker zijn dat Dividend Aristocrats voordelen te bieden hebben aan beleggers die dividend willen ontvangen. Een groot voordeel aan Dividend Aristocrats is dat je zeer zeker bent dat er op vaste momenten in het jaar veel dividend betaald gaat worden. Door je portefeuille uit te blijven breiden kun je na een tijdje een passief inkomen neerzetten door in Dividend Aristocrats te investeren. De kans dat een Dividend Aristocrat haar dividend een jaar niet verhoogt is zo goed als nihil, want het bedrijf wordt dan niet meer gezien als Dividend Aristocrat. Een groot nadeel is dat de aandelen vrij veel kosten en er in verhouding weinig dividend uitkeren als je net start. Geef de dividend tijd voor hij voldoende gegroeid is om een meerwaarde te zijn. Voor investeerders die op jonge leeftijd starten en nog even de tijd hebben voor hun portfolio zijn Dividend Aristocrats absoluut aan te bevelen.

Dividend Aristocrats overzicht

Uiteraard kun je er voor kiezen een deel van je portefeuille te vullen met aandelen van deze Dividend Aristocrats. Dividend Aristocrats uit de Verenigde Staten krijgen met overtuiging de voorkeur, omdat er eerder van te stellen valt dat hun dividend verhoogd zal worden. Amerikaanse Dividend Aristocrats zijn bedrijven die hun dividend al langere tijd alleen maar verhoogd hebben. Ten minste van 25 jaar en sommigen zelfs al meer dan 50 jaar. Dan hebben we het over Dividend Kings en mag je van nog meer zekerheid uitgaan. Graag zetten we een aantal Dividend Aristocrats en Kings voor je op een rij: Chevron, IBM, Starbucks, McDonalds, Abbvie, Amcor, AT&T, ExxonMobil, PepsiCo, Cardinal Health, 3M, Coca-Cola, McCormick, General Dynamics, Nucor, Atmos Energy, Sysco, Aflac, Johnson&Johnson, Hormel, Caterpillar, Procter&Gamble, Sherwin-Williams, Albemarle, Target en Walmart.

Conclusie

Voor elke dividendbelegger is het prettig om zekerheid te krijgen. Die zekerheid zien ze in het verkrijgen van dividend. Door een terugkerend dividend kan de belegger timmeren aan een vast inkomen per jaar. De Dividend Aristocrats zijn gevestigde bedrijven die al meer dan 25 jaar hun dividend verhogen en daarmee beleggers zekerheid kunnen bieden die niet voor alle bedrijven weggelegd is. Aandelen van Dividend Aristocrats zijn een welkome aanvulling in je portfolio omdat je er vrij zeker van bent dat dit dividend de rest van je leven door zal lopen. Dividend Aristocrats en Kings (50 jaar of meer) zijn wel dure aandelen om mee te starten, maar de belegger die naar de toekomst kijkt kan even zo makkelijk op zoek gaan naar nieuwe Dividend Aristocrats.
Maak simpel je website Eigen site maken