Beginnende beleggers

Informatie over investeren in penny stocks

Wanneer je al een poosje aan het beleggen bent moet je ook gehoord hebben van penny stocks. Investeren in deze penny stocks mag als een apart vak beschouwd worden, want je handelt niet in normale aandelen. De handel kan echter veel winst opleveren, maar evengoed kun je verlies draaien bij deze vorm van beleggen. Maar wat zijn penny stocks nu eigenlijk, hoe kun je ermee beleggen en wat zijn de risico’s? Wanneer je dan wil beleggen, hoe kies je dan de beste penny stocks uit het aanbod? Deze vragen komen langs in dit handige artikel. Middels die weg bepaal jij of deze boeiende handel in penny stocks iets kan betekenen voor jou of dat je uitkijkt naar andere manieren.

Penny stocks

Voor de duidelijkheid beginnen we met een uitleg van wat het idee is van penny stocks. De Amerikaanse naam ‘penny stocks’ zegt eigenlijk alles al, want het zijn aandelen voor een penny. Penny stocks kun je dus zien als heel erg goedkope aandelen. De prijzen per penny stock verschillen van een cent tot aan enkele dollars. Over vier of vijf dollar per penny is niet iedereen het eens, maar feit blijft dat het betaalbare aandelen zijn in bedrijven over de hele wereld. Grote bedrijven kunnen ook penny stocks beschikbaar stellen, zoals Ford. Penny stocks kosten weinig omdat het om een jong bedrijf gaat of omdat een bedrijf slecht loopt. Penny stocks kunnen leiden tot winst, maar net zo goed tot verlies als een bedrijf failliet wordt verklaard.

Handelen in penny stocks

De aandelen op twee manieren verhandeld op de beurzen. Bijvoorbeeld daytrading is populair, waarbij je over de hele dag winst probeert te maken op een tijdelijke aanschaf penny stocks. Vanwege het feit dat penny stocks zo goedkoop zijn kun je er voor relatief weinig geld een grote hoeveelheid kopen. De schommelingen in de koersen van penny stocks zijn zeer volatiel, waardoor de waarde heel erg kan veranderen. Het daytraden vergt veel aandacht van de belegger en is zeer stressvol. Ga je voor rustig en wil je geen stress ervaren? In dat geval moet je op de lange termijn gaan en te kijken naar penny stocks die in waarde potentie hebben. Hierdoor kun je in een paar maanden of jaren je vermogen zien toenemen, zeker als je zeker bent van je zaak.

Hoe vind je goede penny stocks?

Een technische analyse is belangrijk wanneer je in penny stocks wil gaan beleggen, of je wil daytraden of long term in wil leggen. Het hoeft niet moeilijk te zijn om een goede penny stock uit te zoeken, maar het is wel handig om wat uit te zoeken. Bekijk de beurswaarde (market cap) van de penny stock in kwestie en hoe die zich verhoudt met de TSE (total shareholders equity). Daarmee kun je zien of de beurswaarde lager ligt dan wat de aandeelhouders in handen hebben. Het kan dan namelijk zijn dat de penny stock ondergewaardeerd zijn en verder groeien. Deze verhouding is niet de enige factor waar je naar moet kijken, want ook schulden en het dagelijkse bestuur zeggen iets over hoe het ervoor staat. Het is dan ook aan te bevelen om voor jezelf steeds deze punten langs te lopen om de stand van zaken te bepalen.

Penny stocks en de risico’s

Aan investeren kleeft een risico, maar de risico’s bij beleggen in penny stocks zijn wel van een andere categorie. Vanwege het feit dat veel penny stocks over the counter worden verspreid is er geen toezicht vanuit de beurzen en zijn de investeringen niet altijd goed te herleiden. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, want er zijn allerlei redenen voor dat een bedrijf hiervoor kiest, maar je moet je daar wel bewust van zijn. Als een bedrijf failliet gaat verlies je je inleg. Beleg daarom nooit meer dan je kunt missen en doe onderzoek naar penny stocks en pas op voor hypes. Geef ook niet gelijk op bij een verlies, maar leer en bestudeer de aandelen waarop je zat goed. Zo kan elk verlies in ieder geval ook een betekenisvolle les zijn.
Maak simpel je website Eigen site maken